2020-03-10 11:00:20• hírek • Közlemény

Március 15-ei kerékpáros kirándulást szervez az EKE

március 15

Az előző évek hagyományaihoz híven 2020. március 15-én (vasárnap) kerékpáros kirándulást szervez az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezete, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepén Kőszegremetére látogatva koszorút helyezzenek el Gróf Széchenyi István obeliszkjénél, megemlékezve a szabadságot tiszta lélekkel hirdető ifjakról.

Az EKE közleményéből kiderült, a vasárnapi kirándulás vonattal és kerékpárral történik.
A kirándulók vasárnap reggel a szatmárnémeti vasútállomáson találkoznak, reggel 7 óra 30 perckor, ahonnan lehet utazni vonattal: az R4313-as vonatjárat 7 óra 49 perckor indul Szinérváralja felé, érkezés 8 óra 48 perckor várható. (A vonaton szállított kerékpárokért, a jegyár mellett, +30 lejt kell majd fizessen minden utazó).

Akik viszont vállalják, lesz lehetőség Szatmárnémetiből az Udvari-Apa-Sziérváralja útvonalat (34km) kerékpárral is megtenni, majd a két csapat, Szinérváralján a központi parknál találkozik.

Szinérváraljáról Avasúvároson át, egészen Kőszegremetéig további 16 kilométer vár a kirándulókra, amit már mindannyian kerékpáron tesznek majd meg.

Kőszegremetén a Széchenyi-obeliszket keresi fel a csapat, ahol a társaság legifjabbjai elhelyezik az egyesület koszorúit. A koszorúzást pihenés és az uzsonna elfogyasztása követi majd, illetve megkezdőik a visszaindulás.

A vonat Szinérváraljáról 16 óra 38 perckor indul vissza Szatmárra. Érkezés várhatóan 17 óra 25 perckor.

Viszont akik továbbra is a kerékpárt választják, azok jó idő esetén a Kányaháza - Kisgérce - Túrterebeshegy - Túrterebes irányába, majd a Túr bal parti aszfaltozott töltésén a Berki-halastavak mellett Újberek - Újmikola - Mikola - Sárerdő érintésével visszatérnek Szatmárra.


A szervezők szerint a táv könnyen teljesíthető, jó idő esetén pedig egy kellemes kirándulásra van kilátás, éppen ezért minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: